6 voordelen van goed webdesign

Wil je een website die geweldig werkt én er geweldig uitziet? Lees deze zes tips en verbeter eenvoudig je website. 

1. Creëer overzicht en rust

Een rustig en doordacht webdesign geeft je bezoeker meer vertrouwen. Hoe minder hoe beter. Speel met een goed scanbare inhoud in op datgene dat je bezoeker écht boeit.

2. Geef handige tips

Zo vergroot je de kans dat Google je vindt en is je bezoeker tevreden omdat jouw kennis hem of haar verder helpt. Deel deze content op je site, via social media én in je nieuwsbrief.

Weet je geen geschikt onderwerp? Neem een vraag van een opdrachtgever als basis en maak het antwoord concreet: ‘10 tips voor een beter webdesign’, ‘3 voordelen van een goed webdesign’ etc. 

3. Boodschap met body 

Claim de spotlight met een scherpe tekst die inspeelt op wat leeft bij je bezoeker in een groot lettertype. Zo wek je interesse en houd je bezoekers langer op je webpage. Ook voor je platte tekst geldt: geef je tekst body en zorg dat je tekst goed leesbaar is. 

4. Overtuig met consensus 

Benut de je sociale bewijskracht optimaal. Als grote merken naar tevredenheid met je werken, dan zal het wel goed zijn.

Plaats meerdere cases vanuit het perspectief van je klant op de site. In dit verhaal herkennen nieuwe klanten zich. Nieuwe klanten staan voor soortgelijke uitdagingen en zien direct jouw meerwaarde in de praktijk. 

5. Maak van jouw call-to-action de meest logische stap

Wat wil je dat de bezoeker doet? Bellen, mailen, een afspraak maken? Maak van jouw voorkeur de meest logische manier om te handelen.

Niet alleen op je homepage, door je hele site is je call-to-action helder. Soms is jouw ideaal voor bezoekers een stap te ver. Laat mensen kleine stappen zetten.

Geef bijvoorbeeld de mogelijkheid om aan te melden voor je nieuwsbrief of laat bezoekers een uitgebreide versie van het artikel downloaden. Zo blijf je onder de aandacht en neemt je bezoeker contact met je op als hij of zij zover is. 

6. Zorg voor een duimvriendelijke navigatie

Het liefst navigeert je bezoeker met één vinger over zijn telefoon; de duim. Zorg dat je smartphone site duimvriendelijk navigeert. Smartphones worden steeds groter, waardoor het lastig is om met je duim bovenin te komen. Houd hier rekening mee in je ontwerp.

Meer weten?
Chantal van Heertum –  hallo@chantalvanheertum.com – 06 38 58 33 33