Succesvoller communiceren met infographics

Hoe maak je je bedrijfsfilosofie, beleid of strategie tastbaar? Hoe zorg je dat anderen – binnen of buiten je bedrijf – jouw verhaal begrijpen en in de juiste richting meebewegen? Eenvoudig. Maak het aansprekender én begrijpelijker middels een infographic.

Een sterke infographic maakt complexe, droge informatie toegankelijker, aansprekender en begrijpelijker. Dankzij de sterke combinatie van visuals en tekst geef je snel inzicht in innovatieprojecten, je toekomstvisie, resultaten en nog veel meer.

Mensen zijn visueel ingesteld en snappen je boodschap via een infographic sneller. De mogelijkheden zijn eindeloos. Concreet heb ik jaarverslagen, innovatieprojecten, beleidsstukken, prognoses, verandertrajecten, corporate stories, cultuur- en toekomstvisies gevisualiseerd.

Infographic Chantal van Heertum
Wat heb je nodig?
De kracht van een goede infographic zit ‘m in de eenvoud ervan.
Met de onderstaande 3 tips kun jij aan de slag om jouw content te verrijken met infographics.

Wie wil je bereiken en met welk doel?
Wat wil je met je infographic bereiken? Wie is je doelgroep? Welke informatie zoeken zij? Welke informatie is essentieel en moet goed in beeld komen? Bepaal dit vooraf, zodat je hier op in kunt spelen.

Schrijf eerst je verhaal uit
Een sterke infographic vertelt een sterk verhaal. Houd de rode draad steeds in gedachten en kies een vorm of metafoor die je verhaal verduidelijkt. Zorg voor een heldere opbouw, waarbij elke stap of onderwerp logisch voortvloeit uit de vorige en naadloos overgaat in de volgende stap. En verscherp en vereenvoudig je tekst.

Houd vast aan je huisstijl
Een infographic in je huisstijl zorgt voor een sterke verbinding tussen je verhaal en jouw organisatie. Verwerk de juiste kleuren en lettertypes in de infographic en geef je logo en call-to-action een duidelijke plek.

Wil je ook aan de slag met het ontwikkelen van infographics?
Wil je graag sparren of de frisse kijk van een deskundige? Ik denk graag met je mee.
Chantal van Heertum –  hallo@chantalvanheertum.com – 06 38 58 33 33