Waarom je juist wel moet bloggen

Een goede blog schrijven kost tijd. Wat levert deze tijd je concreet op? Lees verder en je weet of bloggen iets voor jou is.

1. Perfecte manier om onder de aandacht te komen en blijven
Met je blog geef je mensen een voorproefje wat ze kunnen verwachten van jou of van je bedrijf. Jij profileert je als dé expert door antwoord te geven op vragen die leven binnen je vakgebied. 

Ik vind het ook een perfecte manier om mezelf te dwingen regelmatig aandacht te schenken aan nieuwe ontwikkelingen. Wat vind ik daarvan? Wat is het voordeel? Hoe maakt deze nieuwe oplossing het werk van mijn opdrachtgevers beter? 

Dit geeft me nieuwe inzichten én een voorsprong bij opdrachtgevers. Ik heb me er al in verdiept en kan mijn mening en de voordelen goed onderbouwen.

2. Het resultaat is eenvoudig te meten en delen
Je ziet meteen welke blogs goed en welke blogs minder gelezen en gedeeld worden. 

Interessante blogartikelen leveren meer traffic op je website. Zo verhogen je blogs de kans op conversie, oftewel de kans dat de bezoeker van je website overgaat tot een aanvraag, je belt of een andere voor jou interessante actie onderneemt.

Zorg dat zoveel mogelijk mensen je blog zien; deel je blogs via je site, e-mail en social-media kanalen. 

Nog een voordeel van bloggen: mensen zoeken gericht online, je site wordt beter gevonden via de content van je blog. 

3. Mensen leren je beter kennen
Met elke blog die je deelt, leren je lezers je beter kennen. Je bent niet langer een onbekende, je krijgt een gezicht en een stem.

Door te schrijven over wat je bezig houdt en waar je verstand van hebt, vergroot je het vertrouwen bij potentiële opdrachtgevers. De stap om contact met je op te nemen op te nemen wordt kleiner.

Vind je het moeilijk om een interessant onderwerp voor je blog te bedenken?
Ik geef in mijn blog  vaak antwoord op vragen van klanten of op vraagstukken die leven in mijn vakgebied. Daarnaast schrijf ik over onderwerpen die me bezig houden. Zo volgt de tekst vanzelf.

Is bloggen iets voor jou?
Gewoon beginnen! Laat je me weten als je blog klaar is? Ik kijk graag mee naar het resultaat. 

Succes met bloggen!

Chantal van Heertum –  hallo@chantalvanheertum.com – 06 38 58 33 33