Opdrachtgever

GGD Hart voor Brabant

Website

www.ggdhvb.nl

Chantal van Heertum

Marketing plan

Krachtig & doeltreffend: een marketingplan op 1 pagina

Iedereen kent vast wel die enorme marketingplannen vol met ingewikkelde grafieken, tabellen en lange stukken tekst. Maar eigenlijk draait het om een simpel marketingplan dat op één pagina past. In opdracht van – en samen met – senior communicatieadviseur Sandra Terlouw hebben we voor GGD Hart voor Brabant de ‘difference map‘ van Bernadette Jiwa gebruikt als basis.

De ‘difference map methode’
In 2012 werd Bernadette Jiwa verkozen tot beste blogger van Australië. Als inspirerende spreker, brandspecialist en auteur van drie bestsellers, benadrukt ze waarom traditionele marketingmodellen niet meer voldoen. Haar inzichten vormen de basis voor de marketingstrategie van GGD Hart voor Brabant.

In plaats van de vier P’s van de traditionele marketingmix werkt Bernadette met zes pijlers; principes, plan, personen, persoonlijke perceptie en product (of dienst).

Het doel van de difference map Methode is om te begrijpen wat er echt toe doet voor de mensen die de GGD wil bereiken. Door te focussen op “what matters most”, kan de GGD beter aansluiten bij de behoeften en verwachtingen van haar doelgroepen.

Inzichten en scherpe keuzes
Het resultaat van het toepassen van de difference map methode is een overzichtelijke visualisatie van inzichten en scherpe keuzes. Deze inzichten dienen als basis voor verdere strategische beslissingen, zoals het ontwikkelen van een message house – een gestructureerd kader voor het communiceren van de boodschap en het merk van de GGD.

“Give them a reason to care, a story they can believe in.”