Opdrachtgever

GGD Hart voor Brabant

Website

www.ggdhvb.nl

Chantal van Heertum

Message house

Message house als rode draad voor communicatie


Voor GGD Hart voor Brabant heb ik in samenwerking met, en in opdracht van, ervaren communicatieadviseur Sandra Terlouw een message house ontwikkeld. Message house is een onderdeel van Factor C, een methode die communicatieprofessionals bij de overheid gebruiken voor strategische vraagstukken. Het message house zorgt ervoor dat de belangrijkste boodschappen genoeg aandacht krijgen en je verhaal consistent is. 

Het message house helpt bij het ontwikkelen van duidelijke en consistente communicatie door middel van drie belangrijke componenten:

  • Het dak: dit is het koepelverhaal dat vertelt waar GGD Hart voor Brabant voor staat. Deze is opgesteld aan de hand van de missie en visie.
  • De pilaren: deze boodschappen zetten het koepelverhaal kracht bij. Deze boodschappen zijn opgehaald uit gesprekken met mensen vanuit de verschillende disciplines.
  • Het fundament: dit zijn de proofpoints. De concrete voorbeelden waarmee we aantonen dat boodschappen op werkelijkheid berusten.

Het gaat over hoe we willen dat mensen onze GGD zien. Om de positie we in de hoofden van mensen in willen nemen. Het message house helpt ons om die positie sterker te maken.


Samenwerken is belangrijk bij het bouwen van het ‘message house’

Het samenstellen van dit message house was een teaminspanning waarbij verschillende mensen vanuit diverse perspectieven hebben bijgedragen. We hebben input verzameld van HR, communicatie, leden van het managementteam, praktijkcollega’s en mensen die nauw samenwerken met onze partners aan de hand van de difference map methode. Door al deze perspectieven samen te brengen onder één dak, hebben we een heldere structuur gecreëerd waarin alles op zijn plaats valt. Het resultaat? Een herkenbaar en bruikbaar verhaal dat als leidraad dient voor alle communicatie.

Wil je meer weten over het opzetten van een message house?
Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Bel naar 06 38 58 3333 of mail naar hallo@chantalvanheertum.com