Opdrachtgever

Ideal Guardian

Chantal van Heertum

Propositie

De juiste emotie en de juiste benadering

Ideal Guardian voegt waarde toe voor klanten. Ze lossen een probleem op en creëren nieuwe mogelijkheden. Voor Ideal Guardian ben ik in de huid van de klant gekropen. Wat is belangrijk voor de klant? Wat zijn de pijnpunten? Hoe maakt Ideal Guardian het werk van klanten beter of makkelijker?

‘Hé, dat gaat over mij!’

Een goede waardepropositie heeft een probleemstelling en een oplossing in zich. Het is een verhaal waarin de klant zich herkent en dat aanspreekt. Dankzij Toine Kamphuis (een geweldige trainer copywriting) heb ik het geweldige AAP-model ontdekt.

Het AAP-model (Appeal, Approach en Propositie) maakt dat je gericht de juiste emotie en verpakking (approach) zoekt en vindt om tot het gewenste resultaat te komen en resulteert in een propositie die je doelgroep de moeite waard vindt. Je stapt in de wereld van de klant, hun bedrijf, hun branche, hun markt, hun wereld. Je denkt niet meer vanuit je bedrijf, product of dienst. Maar denkt vanuit het probleem dat jij oplost voor je klanten. Als je alle stappen van het AAP-model doorloopt, krijg je een scherpe propositie en content die de doelgroep écht aanspreekt.

Benut het AAP-model bij het vastleggen van je propositie:

  • Een publieksanalyse gebaseerd op ware (intrinsieke) motivatoren
  • een vastgesteld appeal (een emotie die mensen op een bepaalde manier raakt)
  • een gekozen approach (een benadering / verpakking die past bij de boodschap)
  • een propositie (belofte die aansluit bij de instrumentele of emotionele behoefte en de status quo verlaat)
  • een dominante indruk (meetbaar resultaat, het antwoord op de vraag: ‘en?’)

Wil je ook een sterke propositie voor jouw bedrijf? 

Met een frisse blik en scherpe vragen komen we er samen in een of meerdere interactieve sessies achter wat jouw propositie is. Nieuwsgierig geworden?

Mail hallo@chantalvanheertum.com of bel naar 06 38 58 33 33